Koncepčný rámec pre finančné výkazníctvo subjektov verejného sektora - Krišková, Zuzana
Rada pre medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor – IPSASB (International Public Sector Accounting Standards Board) vytvorila program tvorby štandardov, s cieľom vypracovať spoľahlivý základ Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor – IPSAS (International Public Sector Accounting Standards), ktoré sú určené pre subjekty hľadajúce usmernenie v oblasti finančného výkazníctva. V procese tvorby konkrétnych IPSAS sa zvažovalo a začlenilo viacero koncepcií, definícií a zásad. Tieto koncepcie, definície a zásady sa však až ku dnešnému dňu explicitne neidentifikovali a nevysvetlili.