Ukladanie dát na pásky má budúcnosť - Vano, Lubomír
Spracovanie a ukladanie veľkých objemov dát (big data). Riešenie archivácie a uchovávania čoraz väčšieho počtu a druhov dát. Legislatíva EÚ nariaďuje uchovávať finančné dáta 15 rokov. Páskové systémy ako poistky pred rôznymi neočakávanými zlyhaniami a narušeniami dát.