Ohodnocovanie manažérskej kompetentnosti prostredníctvom kompetenčných modelov - Bruothová, Michaela, 1979-
Kompetentnosť versus kompetencie - výklad pojmov. Manažérska kompetentnosť (spôsobilosť). Vybrané prístupy k tvorbe kompetenčných modelov, tri kompetenčné modely - model manažérskych spôsobilostí založený na troch pilieroch kompetentnosti, model Competing Values Framework a model High Performance Managerial Competencies.