Vhodnost přijetí jednotné měny euro v nových členských státech Evropské unie: aplikace teorie optimálních měnových oblastí - Hedija, Veronika
Teória optimálných menových oblastí a index OCA (Optimun currency areas). Výpočet hodnoty indexu OCA pre krajiny EÚ 10.