Crisis and its impact on the new EU states - Bačišin, Vladimír
Osem krajín EÚ, ktoré pristúpili k Európskej únii - Bulharsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Rumunsko, Slovenská republika a Estónsko. Tieto krajiny majú rovnaké problémy ako v Grécku, Írsku, Taliansku, Portugalsku a Španielsku. Je to hlavne strata konkurencieschopnosti, rast deficitu platobnej bilancie a zhoršovanie verejných financií.