Migrační vlny v Evropě a jejich motivační faktory - Palát, Milan
Rôzne motívy, ktoré tvoria základ medzinárodnej migrácie. Pracovná, rodinná, azylová, za účelom štúdia, či zdravotná starostlivosť, pričom dôchodcovská migrácia nastáva v pomerne malom merítku a štúdium a zdravotná migrácia majú zväčša kratšie trvanie. Zhodnotenie výskumu v oblasti medzinárodnej migrácie, jej motivačného faktoru, hlavných migračných vĺn v Európe a kľúčových ekonomických súvislostí.