Energetické záujmy Európskej únie a Ruska - Gonda, Vladimír
Energetická bezpečnosť a koncipovanie energetickej stratégie Európskej únie. Vybrané otázky posilňovania energetickej bezpečnosti Európskej únie. Energetika - strategické odvetvie Ruska. Diverzifikácia ruských dodávok ropy a zemného plynu a ich zdrojové zabezpečenie. Miesto kaspického regiónu a Centrálnej Ázie v energetickej stratégii Ruska.