Aplikácia štatistických metód a etika - Terek, Milan
Problematika etických princípov pri aplikácii štatistických metód v ekonomickej oblasti a pri prezentácii a interpretácii získaných výsledkov. Možné neetické postupy pri prezentácii a interpretácii výsledkov aplikácie metód opisnej štatistiky. Etické správanie pri tvorbe výberu. Etické postupy pri aplikácii intervalov spoľahlivosti, pri testovaní štatistických hypotéz, v regresnej analýze a pri interpretácii pravdepodobností. Problematika etických pravidiel.