Možnosti zvyšovania rentability vlastného kapitálu pôsobením finančnej páky v poľnohospodárskych podnikoch - Čierna, Zuzana
Cieľom článku je charakterizovať úroveň celkovej zadlženosti, rentability celkového kapitálu, nákladov na cudzí kapitál a rentability vlastného kapitálu v súbore poľnohospodárskych podnikov za obdobie rokov 2007 až 2010 a zistiť koľko podnikov z výberovej vzorky spĺňa kritérium vyššej rentability celkového kapitálu oproti nákladom na cudzí kapitál.