Legal and economic issues of the agricultural land rent in Slovakia - Lazíková, Jarmila
Prevažná časť využívanej poľnohospodárskej pôdy na Slovensku je prenajatá. Nájomné za pôdu zohráva veľmi dôležitú úlohu a preto slovenská legislatíva schválila špeciálne právne nariadenie na stabilizáciu dlhodobého nájomného za poľnohospodársku pôdu. Článok analyzuje ako tieto právne normy ovplyvňujú ekonomické správanie nájomcov pôdy, ktorí vykonávajú podnikateľské aktivity v poľnohospodárstve. Výskum bol uskutočnený v okrese Galanta.