Niektoré prístupy k tieňovej ekonomike - Vilhelm, Daniel
Identifikačný prístup k tieňovej ekonomike. Charakteristika tieňovej ekonomiky. Definičné kritérium tieňovosti ekonomickej aktivity. Vymedzenie štruktúry tieňovej ekonomiky. Prístupy ku kvantifikácii tieňovej ekonomiky. Prístupy k zobrazeniu tieňovej ekonomiky v systéme národných účtov Slovenskej republiky. Štruktúra tieňovej (nezaznamenanej) ekonomiky podľa smerníc EÚ. Pilotný projekt Eurostatu na úplné zachytenie nezaznamenanej ekonomiky v národných účtoch a to na základe vymedzenej štruktúry tieňovej ekonomiky ako skrytej ekonomiky v rámci formálneho sektora, skrytej ekonomiky neformálneho sektora a nelegálnej ekonomiky.