Ekonomika poľnohospodárstva a potravinárstva v roku 2011 - Chrastinová, Zuzana
V článku je analyzovaná ekonomická situácia poľnohospodárstva a potravinárstva z makroekonomického hľadiska, t.j. vo vzťahu k národnému hospodárstvu ako aj ekonomika poľnohospodárstva a potravinárstva a jeho jednotlivých odborov. Poľnohospodárstvo dosiahlo v roku 2011 kladný výsledok hospodárenia (31,8 mil. eur) a jeho ekonomická výkonnosť sa medziročne mierne oživila. V článku je položený akcent aj na nástroje horizontálnej politiky v poľnohospodárstve, úvery, dane a poistenie.