Sociálna funkcia pôdohospodárstva po roku 1990 v SR - Petrášová, Viera
Sociálna funkcia pôdohospodárstva v období hospodárskej krízy je dôležitá pre zvýšenie zamestnanosti na vidieku Slovenska. Chudoba na Slovensku sa viaže do regiónov s vysokou nezamestnanosťou a najvyššou výmerou poľnohospodárskej a lesnej pôdy. Práca metódou viackriteriálnej analýzy rozptylu poukazuje na vzťah medzi zamestnanosťou a podielom poľnohospodárskej a lesnej pôdy, stupňom urbanizácie na úrovni kraja SR. Popisuje budúce potenciálne zmeny regionálnej hospodárskej politiky.