Regionálna a produkčná charakteristika rozvoja trhu s poľnohospodárskou pôdou na Slovensku v roku 2010 - Buday, Štefan
Analýza výsledkov šetrení vývoja trhových cien poľnohospodárskej pôdy vo vybraných okresoch Slovenska. Existencia štatistických údajov o výške trhových cien a objektivita týchto informácií je predpokladom harmonizácie trhu s pôdou s krajinami Európskej únie. Výskum regionálneho zamerania bol rozšírený aj o analýzu rozvoja trhu s pôdou v rozdielnych výrobných podmienkach, vyjadrených poľnohospodárskymi výrobnými oblasťami, ktoré patria k rozhodujúcim činiteľom ekonomickej efektívnosti a diferenciácie poľnohospodárskej výroby a poľnohospodárskych podnikov.