Čárové kódy slouží nejen logistice
GTIN (Global trade item number), pred tým známy pod skratkou EAN, poskytuje nielen informácie o cene. Nový rozmer využívania čiarových kódov. Možnosť naskenovania kódu mobilným telefónom a získanie nových informácií o produkte. Praktický príklad firmy Templářské sklepy Čejkovice. Jenoduchá dostupnosť a kvalita informácií ako dôležitá súčasť úspešného obchodovania.