Príčiny zvyšujúcej sa hodnoty dovozu poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov do Slovenskej republiky - Gálik, Jozef
Zmeny v zahraničnom obchode Slovenskej republiky s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami od roku 2005. Vzájomné vzťahy dovážaných a vyvážaných agrárnych výrobkov. Komparácia vývoja a pozície agroobchodu SR s ostatnými krajinami V4. Rozhodujúce príčiny zvyšujúcej sa hodnoty dovozu poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov do SR. Práve rast hodnoty dovozu spôsobuje každoročne sa prehlbujúcu negatívnu obchodnú bilanciu SR.