Futurita na menu - Markovič, Peter, 1974-
Futurita patrí medzi deriváty aktívneho (verejného) trhu, kde hlavným organizátorom transakcií je špecializovaná burza, ktorá okrem stanovenia základných podmienok fungovania týchto finančných nástrojov realizuje aj prijímanie príkazov, párovanie a vysporiadanie obchodov, vedenie účtov klíringového centra a informačné služby pre členov burzy, maklérov a širokú odbornú verejnosť.