Medzinárodnoprávne aspekty Ústavy Slovenskej republiky - Vršanský, Peter
Problematika právnej úpravy medzinárodných zmlúv v Ústave Slovenskej republiky. Táto úprava prešla určitým vývojom, pričom sa ukazuje, že vzhľadom na nové právne okolnosti a iné relevantné skutočnosti, najmä na pokračujúci proces internacionalizácie medzinárod-ných vzťahov, témou dňa sa stáva odborná diskusia o novelizácii ústavy. Cieľom novelizácie by malo byť ešte väčšie zohľadnenie významu medzinárodných zmlúv a medzinárodných dohôd, ktorými je viazaná Slovenská republika, ako aj úsilie o efektívnejšie uplatňovanie zásad právneho štátu vo vzťahu k medzinárodným zmluvám a dohodám.