Medzinárodnopolitické a právne aspekty uznania Republiky Kosovo - Vršanský, Peter
Problematika medzinárodnopolitických a právnych aspektov uznania Republiky Kosovo. Od roku 1999, kedy bola prijatá príslušná rezolúcia Bezpečnostnej rady OSN č. 1244 (1999) došlo k podstatnej zmene okolností, ktoré ovplyvňujú medzinárodnopolitické a medzinárodnoprávne súvislosti uznania Kosova ako subjektu medzinárodného práva.