Boli chrámami moderného obchodovania - Viestová, Kristína
Typ predajne - obchodný dom je zvláštny fenomén nielen maloobchodu, ale aj jednej celej etapy vývoja spoločnosti. Jeho vývoj trval viac ako storočie. Ani jeden z typov predajní alebo ich zoskupení neovplyvnil tak významne nielen priemysel maloobchodu, ale aj epochu spoločnosti - názor autorky.