Odborný slovník hospodárska politika Európskej únie - stručný výklad základných pojmov - Vidová, Jarmila, 1967-
Maastrichtská zmluva – Zmluva o Európskej únii - bola prijatá na stretnutí Európskej rady v holandskom meste Maastricht v decembri 1991. Na rovnakom mieste ju podpísali vo februári 1992 a do platnosti vstúpila po ratifikácii vo všetkých členských krajinách 1. novembra 1993.