Národohospodárske dopady pri uplatňovaní spotrebnej dane z vína - Válek, Juraj, 1981-
Analýza vývoja spotrebnej dane z vína v horizonte 14 rokov, v závislosti od dostupnosti údajov, vo vzťahu so štátnym rozpočtom, s obchodnou bilanciou, spotrebou a domácou výrobou. Analýza vychádza z podkladových údajov, z analytických poznatkov o výsledkoch hospodárenia, o celkovej finančno-ekonomickej situácii v agropotravinárskom komplexe, zo štatistických zisťovaní a z informačných listov rezortov Ministerstva financií Slovenskej republiky a Ministerstva pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky . Na základe indukcie a dedukcie boli štatisticky spracované a vyhodnotené dostatočne údaje, ktoré na záver umožnili formulovať všeobecnejšie závery platné pre skúmanú oblasť.