Postmodernisticky o hľadaní prezidenta - Škvrnda, František
Politickou udalosťou roka 2014 sa stanú prezidentské voľby, ktoré už dnes naznačujú svoj potenciál na posilnenie paradoxov postmodernity v slovenskej politike. Už voľby prvého slovenského prezidenta v roku 1993 (ešte v NR SR) boli poznačené akoby zvláštnym znamením, ktoré sa nimi neustále tiahne. Prezident vzišiel až v opakovaných voľbách. Symptomatické pre slovenskú politiku je, že zakrátko po inaugurácii prvého prezidenta začalo dochádzať k jeho sporom s vládou. Samostatnou kapitolou postmodernej politiky na Slovensku je plnenie sľubov z predvolebnej kampane majúcej silne manipulatívny charakter. Ďalšia postmoderná dimenzia – nový diskurz umožňujúci debatovať o zodpovednosti a kompetencii prezidenta riešiť problémy Slovenska.