Teoretické aspekty vymedzenia energeticko-bezpečnostných komplexov - Bocora, Ján
Analýza teoretických aspektov formovania a existencie bezpečnostných a následne energeticko-bezpečnostných komplexov, ktoré predstavujú základ pre hlbšiu analýzu politických, ekonomických, bezpečnostných a energetických vzťahov na regionálnej úrovni. Existujúce prístupy, ktoré predpokladajú existenciu regionálnych komplexov na základe geografického a funkčného hľadiska. Identifikovanie špecifických zoskupení štátov, kde hlavným determinantom je prvok regionálnej energetickej bezpečnosti a bezpečnosť dodávok zemného plynu.