Historie porodů císařským řezem - Dvořáková, Vlasta
Cisársky rez a mytológia. Pôvod pomenovania operácie. Prvé cisárske rezy uskutočnené v histórii. Odpor proti cisárskym rezom a úmrtnosť žien počas operácie. Prehľad výskytu císarskych rezov na 1. Pôrodníckej klinike v Prahe od roku 1873 do roku 1953.