Starší človek a rodina na prahu 21. storočia - Juhásová, Ingrid
Psychosociálny pohľad Erika Eriksona na vývoj človeka od jeho narodenia až po smrť. Deväť vývojových etáp. Záujem spoločnosti mať starších ľudí nezávislých, schopných aktívne fungovať a obohacovať spoločnosť. Rodina a transgeneračné vzťahy. Nový termín ageizmus. Výskum zameraný na problematiku násilia páchaného na starších ľuďoch realizovaný v roku 2009 metódou dotazníka vo vybraných zdravotníckych zariadeniach. Výsledky výskumu.