Opatrenia proti daňovým rajom - Bačišin, Vladimír
Daňové raje sú krajinami, alebo územiami, ktoré umožňujú nerezidentom vyhýbať sa plateniu daní. Medzi ich základný príznak patrí nízka, alebo nulová sadzba daní. Autor prináša informácie o niektorých pohľadoch na fungovanie daňových rajov. Venuje sa opatreniam, ktoré navrhujú niektoré medzinárodné organizácie a inštitúcie, ktorých cieľom je zamedzenie daňovým únikom.