Makroekonomické dopady inflácie - Čaplánová, Anetta, 1967-
Analýza dopadov inflácie na ekonomiku a makroekonomický vývoj. Príčiny vzniku inflácie, spôsoby riešenia problémy inflácie a náklady s tým spojené z pohľadu rôznych škôl ekonomického myslenia. Napriek tomu, že v súčasnom období nie je v krajinách Európskej únie inflácia dominantným problémom, dosahovanie cenovej stability naďalej patrí k jedným z cieľov makroekonomickej politiky.