Environmentálna dimenzia ekonomického rozvoja - Fifeková, Elena
Koncept ekonomického rastu je spochybňovaný už vyše štyridsať rokov predovšetkým kvôli jeho dopadu na životné prostredie. Príspevok hodnotí vybrané problémy ekonomického rastu a porovnáva dve protichodné teórie - hypotézu faktorového vybavenia a hypotézu raja znečistenia.