Čína sa angažuje aj na Blízkom východe - Pressburg, Adrian Peter
Súbežná návšteva predstaviteľov Izraela a Palestíny v Číne. Hodnota obchodnej výmeny medzi Čínou a Izraelom. Spolupráca v zbrojárskom priemysle. Rokovania s Palestínou najmä o vojenskopolitických a štátoprávnych otázkach. Návrhy na riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu. Hospodárska spolupráca Číny s Izraelom.