Nová jednotná štruktúra miestnej štátnej správy platná od 1. októbra 2013 - Neupauerová, Zuzana
Návrhom zákona o organizácii miestnej štátnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa realizujú zámery a ciele vytýčené Programovým vyhlásením vlády SR na roky 2012 až 2016 v časti verejná správa. Návrh zákona nadväzuje na zákon č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorým boli s účinnosťou k 1. januáru 2013 zrušené špecializované miestne orgány štátnej správy s pôsobnosťou na území kraja.