Vzťah slobody, bezpečnosti a právneho štátu (inter arma silent leges) - Hodás, Milan
Kategória slobody, jej tradície. Paradox slobody občanov a sily štátu. Historický vývoj ľudskoprávnycvh garancií. Thomas Hobbes a koncept slobody. John Lock a vzťah štátu a jednotlivca. Koncept slobody immanuela Kanta.