Modifikácia finančných trhov vplyvom globalizácie a globálnej krízy - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Finančné trhy prešli za posledných zhruba 20. rokov výraznými zmenami. Ide jednak o zmeny spojené s technologickým vývojom, ale hlavne o zmeny prebiehajúce vo svetovom hospodárstve, predovšetkým razantná integrácia, a liberalizácia a v neposlednom rade aj s globálnou finančnou krízou, ktorá naplno upozornila na možné riziká interdependencie svetových ekonomík. Modifikácia finančných trhov je tak určená celkovou transformáciou v rámci globálnej ekonomiky a rozhodujúcou otázkou, ktorá si v súčasnosti žiada odpoveď, je otázka kontrolných a regulujúcich mechanizmov globálnej ekonomiky.