Výrazná dôchodková nerovnosť - jedno z hlavných globálnych rizík - Rozborilová, Dária
Príspevok chce prispieť k polemike súvisiacej s identifikáciou príčin a dôsledkov enormne narastajúcej dôchodkovej nerovnosti v prvej dekáde a na začiatku druhej dekády 21. storočia, k polemike o možnostiach zvrátenia, resp. zmiernenia tohto negatívneho trendu v národnom, regionálnom a globálnom kontexte, ako aj k polemike o inštitúciách a nástrojoch, ktoré by mohli prispieť ku korekcii tohto trendu.