Zdravotná (ne)spôsobilosť na prácu - Ondrejová, Ľudmila
Zabezpečenie posúdenia zdravotnej spôsobilosti zamestnancov na prácu je jednou zo základných povinností zamestnávateľa vyplývajúcich zo zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Príklady osobitných predpisov, ktoré upravujú posudzovanie zdravotnej spôsobilosti na prácu a výkon lekárskych preventívnych prehliadok vo vzťahu k práci. Vzor posudku o zdravotnej spôsobilosti zamestnanca na prácu.