Optimalizácia základu dane právnických osôb - Kolembus, Anton
Daňová optimalizácia predstavuje legálnu postupnosť krokov k vykázaniu takej daňovej povinnosti, ktorú je daňový subjekt nevyhnutne povinný odviesť štátu. Cieľom daňovej optimalizácie je vykázať optimálnu daňovú povinnosť, t.j. daňovú povinnosť primeranú výške obratu, ziskovosti odvetvia podnikania a celkovému podnikateľskému prostrediu. Táto téma je spájaná s daňovým plánovaním.