Tradičný trh má na východe veľkú tradíciu - Mišíková, Veronika
Maloobchodný trh na Slovensku rastie pomaly, v kontexte okolitých krajín je jeho vývoj veľmi pozitívny. Tendencia preferovania lacnejších značiek. Spotrebu ovplyvňuje nezamestnanosť a priemerná mzda. Tržby stagnujú v celej Európe. Najlepšie sú na tom severské krajiny a Poľsko.