Balanced Scorecard - moderná metóda v strategickom riadení podniku - Šukalová, Viera
Balanced Scorecard (BSC) predstavuje metódu, ktorá vytvára väzbu medzi stratégiami a operatívnymi činnosťami s dôrazom na meranie výkonu. BSC zahŕňa rôzne meradlá výkonnosti vrátane finančnej výkonnosti, vzťahov so zákazníkmi, vnútorných procesov, vzdelávania a rozvoja zamestnancov a pod. Ciele a prínosy BSC.