Regionálna nerovnomernosť vybraných demografických javov v Európskej únii - Ďurček, Pavol
Analýza geografickej diferencovanosti vybraných demografických javov v rámci EÚ. Skúmané geografické ukazovatele boli: úhrnná plodnosť, stredná dĺžka života, koeficient dojčenskej úmrtnosti, priemerný vek a podiel obyvateľov s vysokoškolským vzdelaním vo vekovej skupine 25 až 65 rokov. Ako zdroj dát bola použitá štatistika EUROSTAT. Základné analytické nástroje - Theilov index a Giniho koeficient.