Flood risk assessment and management: review of concepts, definitions and methods - Solín, Ľubomír
Nový prístup k ochrane pred povodňami - integrovaný manažment povodňového rizika. Koncepcie a definície povodňového rizika, metódy hodnotenia jeho základných komponentov, metodologické aspekty stanovenia úrovne povodňového rizika, náčrt základných princípov integrovaného manažmentu povodňového rizika, vlastné postrehy k súčasnému stavu hodnotenia povodňového rizika.