Konvergentná žurnalistika a trh práce - Bačišin, Vladimír
Konvergentná žurnalistika - je proces fúzie, integrácie viacerých informačných a komunikačných technológií do jedného informačného zdroja. V súčasnosti moderné mediálne podniky rozširujú spektrum svojich informačných a zábavných produktov a využívajú pri výrobe nových mediálnych produktov aj nové formy ich distribúcie: on-line denník, internetový rozhlas, internetová televízia, alebo multimediálne hybridné platformy, ktoré využívajúce kombináciu vyššie uvedených médií. Konvergencia rôznych technológií je výzvou pre vznik novej profesie – univerzálneho novinára.