Efekty prílevu priamych zahraničných investícií na trh práce - Darmo, Ľubomír, 1984-
Priame zahraničné investície nemajú jednoznačný vplyv na pracovnú silu. Stretávame sa tak s pozitívnymi, ako aj negatívnymi vplyvmi toku zahraničného kapitálu na pracovné podmienky. Znevýhodnená pozícia pracovnej sily je spôsobená najmä nízkou úrovňou vzdelania a schopností a nedostatočným inštitucionálnym zabezpečením trhu práce. Vzdelaná pracovná sila vedie k rozšíreniu pozitívnych efektov priamych zahraničných investícií do celej ekonomiky.