Profesionálna rodina v procese optimalizácie organizačných foriem ústavnej výchovy - Husáková, Mária
Zákon o sociálnoprávnej ochrane detí a sociálnej kuratele vytvoril legislatívne podmienky pre skvalitnenie práce s rodinou, prehĺbenie využívania rôznych foriem náhradnej starostlivosti a transformáciu detských domovov, zameranú na transformáciu výchovných podmienok, personálnej štruktúry, priestorových podmienok a hospodársko-ekonomických podmienok. Príspevok je zameraný na analýzu plnenia zámerov v oblasti uplatnenia a rozvoja profesionálnych rodín v Slovenskej republike a ďalšie rozvojové plány podporujúce deinštitucionalizáciu náhradnej starostlivosti.