Zvyšovanie konkurencieschopnosti a výkonnosti EÚ prostredníctvom rozvoja vedy, techniky a inovácií - Ďurechová, Mária
Orientácia na konkurencieschopnosť a podporu inovácií v EÚ. Inovačná výkonnosť. Regionálne inovačné systémy. Regionálny súhrnný inovačný index. Stratégia Európa 2020 a jej ciele. EÚ v kontexte konkurencieschopnosti.