Aktuálne trendy na slovenskom trhu práce v kontexte ekonomického vývoja - Klimko, Roman, 1985-
Príspevok je zameraný na identifikáciu súčasných trendov na pracovnom trhu v Slovenskej republike. Dôraz je kladený predovšetkým na obdobie globálnej ekonomickej krízy. Porovnáva sa vývoj reálneho HDP a zamestnanosti, vývoj miery zamestnanosti v SR a EÚ. Zvýšená pozornosť je venovaná kľúčovým problémom vyskytujúcim sa v podmienkach trhu práce v SR.