Výzvy pre sociálne politiky a trhy práce vyplývajúce z demografického vývoja v EÚ - Mäsiar, Ondrej
Demografické zmeny v krajinách EÚ a ich implikácie pre politiky a trhy práce. Starnutie populácie EÚ a príčiny tohto starnutia. Hlavnou príčinou je klesajúcu pôrodnosť. Výzvy pre politiky a trhy práce vyplývajúce zo starnutia populácie. Migrácia. V závere si autor kladie otázku, či sú starší ľudia ekonomickou záťažou alebo ekonomickou príležitosťou a následne uvažuje nad hľadaním príležitostí pre tvorbu pracovných miest v meniacej sa demografickej situácii.