Posun príjmovej štruktúry na Slovensku: v neprospech miezd - Morvay, Karol, 1973-
V slovenskej ekonomike sa úroveň ekonomickej výkonnosti postupne približovala k úrovni najvyspelejších ekonomík, štruktúra príjmov sa skôr vzďaľovala. Podiel miezd na celkových príjmoch výrazne zaostával (a ďalej klesal). Mzdy boli výrazne substituované zmiešanými príjmami samozamestnaných osôb.Tento druh reštrukturalizácie príjmov je spojený s rizikami pre niektoré segmenty verejných financií (obzvlášť pre sektory financované zo sociálnych príspevkov).