Rodový pohľad na aktuálny systém regionálneho školstva - Neupauerová, Zuzana
Prehľad v aktuálnom systéme regionálneho školstva z rodovo – citlivého aspektu. Príspevok načrtáva niektoré momenty celkovej situácie v oblasti vzdelávania v SR z rodového hľadiska. Pri pokuse o zmapovanie kľúčových rizík školstva z rodového hľadiska, autorka okrem ďalších rizík identifikovala ako jedno z najzávažnejších práve situáciu hlavných aktérov – učiteliek a učiteľov.