Ekonomická výkonnosť a trh práce - Rievajová, Eva
Analýza vplyvu vývoja a súčasného stavu indikátorov trhu práce a miezd v kontexte dopadov globálnej krízy a prebiehajúcej dlhovej krízy v Eurozóne na výkonnosť ekonomiky. Vzhľadom na tesné vzájomné hospodárske väzby členských krajín, bol zaznamenaný pokles ekonomiky a problémy na trhoch práce všetkých členských krajín EÚ a Eurozóny. Väzby ekonomickej výkonnosti, nezamestnanosti a mzdového vývoja. Najväčším problémom k dosiahnutiu ekonomického rastu a stability je spolupôsobenie vysokého dlhu, vysokého deficitu a hospodárskeho poklesu.