Dopad globálnej krízy na sociálno-ekonomický vývoj vo svete - Slušná, Ľubica
Autorka sa venuje rozboru aktuálnej ekonomickej situácie vo svete, pričom sa zameriava na dva hlavné makro ukazovatele, a to hrubý domáci produkt a nezamestnanosť. Životná úroveň obyvateľov EÚ je na porovnateľnej úrovni ako pred krízou, v rámci mimo európskych krajín došlo vo väčšine prípadov k jej nárastu; ekonomické oživenie je v porovnaní s predkrízovým rastom pomalé vo všetkých krajinách s výnimkou USA; nezamestnanosť je stále svetovým sociálno-ekonomickým problémom.